Particulieren
Klik hier voor
het particulieren menu
Producten | Werkwijze | Offerte
Zakelijk
Klik hier voor
het zakelijk menu
Producten | Fabricage | Offerte
Hoofdmenu
Hoofdmenu
  • Eigen fabricage
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Schüco profielen (marktleider)
  • Begeleiding van advies tot montage

Fabricage van uw kozijnen

Een belangrijk kwaliteitsbepalend aspect is de fabricage van een kunststof kozijn. Tijdens het productieproces moeten verschillende keuzes worden gemaakt.

Door een volledig geautomatiseerd machinepark en uitgebreide interne kwaliteitscontroles worden de foutmarges tot een minimum beperkt.

Wij maken gebruik van het softwareprogramma 'Matrix', waarmee we tevens alle machine's aansturen. Ieder onderdeel wordt voorzien van een unieke barcode. Deze wordt vanaf de zaagmachine het gehele proces gescand om elke bewerking te voltooien.

Het productie-proces in 7 stappen:

1. Het zagen van de profielen

Dit gebeurt vanaf een uitdraai van de calculatiesoftware, hier worden de profielen voorzien van een barcode die in het verdere proces steeds weer wordt gebruikt.

2. De voorbewerking

In de voorbewerking worden alle afwateringsleuven, krukgaten en de scharnierbevestigingsgaten voorbewerkt. Tevens wordt bij deze bewerking het gegalvaniseerde staal ingeschoven en vastgeschroeft.

3. Het lassen van de profielen

Daarna worden alle profielen met de transportkar naar de 4-kops lasmachine gebracht om te worden gelast. De lasmachine heeft een zogeheten lascorrectie die ervoor zorgt dat het kozijn ook daadwerkelijk de opgegeven maatvoering heeft.

4. De hoekenpoets

Na het lassen gaat het kozijn automatisch over een transportband naar de hoekenpoetsmachine welke de ontstane lasrupsen verwijdert. Tevens freest deze machine de rupsen in de sponning bij de dichtingen weg.

5. Stijlen en Dorpels

Als de kozijnen terug komen van de hoekbewerking machine kunnen alle stijlen en/of tussendorpels gemonteerd worden. Bij MSN is ervoor gekozen om deze mechanisch te verbinden zodat u geen storende V-lassen kunt zien.

6. Het aanbrengen van beslag

Als de kozijnen terugkomen van de werkbanken voor de tussenstijlen en tussendorpels wordt het beslag van de draai-kiep ramen eraan geschroeft. Tevens worden nu de draai-kiep ramen in de kozijnen afgehangen en evt. bijgesteld. De deuren worden eerst voorzien van glaslatten waarna deze naar een afdeling gaan die deuren en schuifpuien afhangen.

7. Aanbrengen van glaslatten

Ook het aanbrengen van de glaslatten gebeurd digitaal via een bluetooth meeting zodat de lengte precies klopt en de hoeken perfect passen.

8. Transportklaar maken

Als het gehele proces klaar is worden de kozijnen per order bij elkaar gebracht en gereed gemaakt voor transport. Tevens krijgen de kozijnen een laatste check en worden ook alle krukjes en kapjes bijgevoegd.

U ziet het, er komt heel wat kijken bij het proces van profiel tot kozijn bij u thuis. Door de interne kwaliteits controle zullen wij tijdens dit proces de foutmarge tot een minimum beperken, zodat u als klant alleen maar hoeft te genieten van uw aankoop.

Wilt u vrijblijvend advies?

 

Vraag onze adviseur

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen