Particulieren
Klik hier voor
het particulieren menu
Producten | Werkwijze | Offerte
Zakelijk
Klik hier voor
het zakelijk menu
Producten | Fabricage | Offerte
Hoofdmenu
Hoofdmenu
  • Eigen fabricage
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Schüco profielen (marktleider)
  • Begeleiding van advies tot montage

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen winnen aan populariteit, een trend die wij goed begrijpen met meer dan 25 jaar ervaring in het vak. De vele voordelen van kunststof kozijnen zijn hiervoor de reden. Dezelfde voordelen gelden ook voor onze andere kunststof producten zoals tuindeuren, schuifpuien en voordeuren. Hieronder volgt een opsomming van deze voordelen.

Bij MSN kunststof kozijnen werken wij alleen maar met het merk Schüco.


Kunststof kozijnen isoleren beter

Kunststof kozijnen bieden betere isolatie dan aluminium en houten kozijnen en zijn een uitstekende keuze voor duurzaamheid. Deze kozijnen verlagen het energieverbruik en de CO2-uitstoot door hun verbeterde isolatie. Bovendien gebruiken wij HR++ dubbelglas in onze kozijnen, wat de stookkosten aanzienlijk vermindert. HR++ glas heeft een hoge isolatiewaarde en vermindert warmteverlies meer dan traditioneel dubbelglas. De isolatiewaarde van onze kunststof kozijnen wordt gemeten met een U-waarde; een waarde onder de 1,2 duidt op superieure isolatie. Wij leveren standaard 1,1.

Weinig onderhoud aan kunststof kozijnen

De populariteit van kunststof kozijnen neemt toe dankzij hun onderhoudsvriendelijke en duurzame eigenschappen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Dit biedt een groot voordeel ten opzichte van traditionele materialen zoals hout en metaal. Kunststof kozijnen zijn bestand tegen roesten en rotten en behouden jarenlang hun kleur zonder te vervagen, doordat de kleur in het materiaal zelf zit en niet slechts een externe verflaag is.

Kunststof kozijnen zijn bestand tegen inbraak

Onze Schüco kunststof kozijnen zijn bijzonder stevig vanwege hun stalen kern, wat hen veel sterker maakt dan houten kozijnen. Door het sterke binnenwerk en de meervoudige vergrendeling zijn onze kunststof kozijnen aanzienlijk moeilijker te forceren. Dit zorgt voor een hoge mate van veiligheid, waardoor het voor inbrekers bijzonder lastig is om door onze kozijnen heen te komen.

Bent u op zoek naar financiële ondersteuning voor het verduurzamen van uw woning?

De aanschaf van kunststof kozijnen draagt automatisch bij aan verduurzaming. In Nederland zijn er diverse instellingen die financiële ondersteuning bieden voor de aankoop van kunststof kozijnen vanwege hun duurzame eigenschappen. Hieronder volgt een opsomming van deze instellingen.

Verduurzaamhypotheek of persoonlijke lening

U mag uw hypotheek verhogen voor het verduurzamen van uw huis, bijvoorbeeld door het plaatsen van kunststof kozijnen. Hiervoor is het mogelijk een verduurzaamhypotheek aan te vragen waarmee u extra geld leent voor duurzaamheidsinitiatieven. Als u investeert in energiebesparende voorzieningen dan mag u meer dan 100% van de waarde van uw woning lenen. Een andere optie is het gebruik van een persoonlijke lening voor verduurzamingsmaatregelen.

Warmtefonds

Bij het Warmtefonds is het mogelijk om een Energiebespaarlening aan te vragen. Deze lening is inzetbaar voor projecten zoals het vervangen van kozijnen, deuren, beglazing en gevelbekleding, of het isoleren van muren, zolders en vloeren. Zowel particulieren als Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) zijn gerechtigd om deze lening aan te vragen. Een belangrijk voordeel van deze lening is de aantrekkelijke rente, die kan starten bij 0% afhankelijk van uw inkomen. Het Warmtefonds biedt leningen aan vanaf €1.000 tot €65.000.

SVN leningen

Dit is wat de website van SVN zegt over hun leningen.

“Samen met gemeenten, provincies en woningcorporaties bieden we leningen waarmee je het kopen van je eerste huis, een verbouwing of verduurzaming kunt financieren. Met een SVn-lening wordt jouw woonwens werkelijkheid.”

ISDE voor kunststof kozijnen?

Profiteer van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor het verduurzamen van uw woning. Deze subsidie stelt u in staat om een deel van uw kosten terug te vorderen na het installeren van energiebesparende apparaten en systemen, waaronder (hybride) warmtepompen, zonneboilers en elektrische kooksystemen. De ISDE kan ook worden ingezet voor isolatiewerken of het aansluiten van uw woning op een lokaal warmtenet. Dit financiële voordeel helpt de initiële kosten te verlagen en stimuleert de overstap naar duurzamere energieoplossingen. Bovendien komt het plaatsen en vervangen van kunststof kozijnen in aanmerking voor de ISDE.

Kunststof kozijnen zijn duurzaam door de lange levensduur

Onze kunststof kozijnen gaan een leven lang mee zonder noemenswaardig onderhoud, wat neerkomt op meer dan 75 jaar. Ze vereisen slechts occasionele schoonmaak. Onze Schüco kozijnen worden geproduceerd zonder het kappen van hout, en het transport van de grondstoffen is efficiënter dan bij houten kozijnen.

Kunststof kozijnen nooit meer schilderen en weinig onderhoud

Een van de voornaamste voordelen van kunststof kozijnen is hun duurzaamheid; ze gaan een leven lang mee, waardoor u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over schilderen, schuren of ander onderhoud. Met kunststof kozijnen bespaart u niet alleen tijd en geld op lange termijn, maar geniet u ook van een blijvende esthetiek in uw woning.

Als voorbeeld, kunststof kozijnen kunnen een houtlook hebben, terwijl de prijs bijna gelijk is aan die van houten kozijnen. Het voordeel is echter dat u met kunststof kozijnen bespaart op onderhoud, omdat schuren, schilderen of lakken tot het verleden behoren.

Kunststof kozijnen beschermen tegen geluid en vocht

Onze kunststof kozijnen bieden geluidsisolatie en vochtwering dankzij de uitstekende afdichting van Schüco kozijnen. Hierdoor ervaart u minder vocht- en geluidshinder van buitenaf en wordt uw leefomgeving rustiger. Bovendien minimaliseren onze kozijnen geluidsoverlast voor uw omgeving, wat bijvoorbeeld tijdens feestjes een welkome eigenschap is.

Recyclebaar

Kunststof kozijnen zijn recyclebaar. Dat betekent dat uw oude kozijnen niet in het milieu terechtkomen maar juist op een veilige plek.

Breng uw oude kunststof kozijnen naar de milieustraat voor recycling. De Stichting Recycling VKG beheert het recyclen van kunststof kozijnen in Nederland. Op hun website vindt u inzamelpunten waar zowel professionele bouwers als particulieren hun oude kunststof kozijnen gratis kunnen inleveren.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en looks

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en designs, waardoor u volledige vrijheid heeft om de perfecte uitstraling voor uw woning te kiezen. Of u nu de voorkeur geeft aan een bepaalde look of mooi ontwerp, het is allemaal mogelijk met onze Schüco kozijnen.

Waardevermeerdering van de woning

Kunststof kozijnen kunnen uw woning zowel aan de binnen- als buitenkant een compleet nieuwe uitstraling geven, afhankelijk van uw voorkeuren. Als u meer wilt weten over hoe kunststof kozijnen werken en hoe ze uw huis kunnen verbeteren, komt onze adviseur graag vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken.

voordelen van kunststof kozijnen
Offerte aanvragen